Категории

Производители

брендови

Birth Control

Билтен

Cytotec Цела големина

Cytotec

Мисопростол (Cytotec) се користи за да се спречи гастрични улкуси.


Cytotec, Cyprostol, Mibetec, Misotrol, и Prostokos се бренд имиња за Мисопростол.
Arthrotec и Oxaprost содржат Мисопростол и пенкилер наречен диклофенак. Тоа се користи за болки во зглобовите, или артритис. Arthrotec е обично поскапи од Cytotec.

 

Повеќе детали

Достапност: Now in Stock

28 примероци на располагање

$150.00

Посебна понуда Посебна понуда!

$150.00 за 10 Pills

» Додади на мојата листа на желби

30 other products in the same category:

Претходно
Следно

Customers who bought this product also bought:


CYTOTEC (мисопростол) администрацијата да Жените кои се бремени, може да предизвика дефекти при раѓањето, абортус или предвремено породување. Руптура на матката е пријавен КОГА CYTOTEC бил администриран кај бремени жени да предизвикаат труд или да предизвика абортус ПОТОА осмата недела од бременоста (види, исто така, мерки на претпазливост и трудовите и породувањето). CYTOTEC НЕ треба да се преземат од страна на бремените жени да се намали ризикот од чирови ИНДУЦИРАНИ ОД нестероидни анти-инфламаторни лекови (НСАИЛ) (види контраиндикации, предупредувања, и мерки на претпазливост).

Пациентите треба да се советуваат за abortifacient ИМОТ И предупреди да не се даде лекот со другите.

Cytotec не треба да се користи за намалување на ризикот од НСАИЛ-индуцирана улкуси кај жени во репродуктивен период, освен ако пациентот е со висок ризик од компликации од гастрични улкуси поврзани со употребата на НСАИЛ, или е со висок ризик за развој на гастричен улкус. Кај овие пациенти, Cytotec може да биде пропишано ако пациентот

  • има негативен тест серум бременост во рок од 2 недели пред почетокот на терапијата.
  • е способен за постапување со ефективни контрацептивни мерки.
  • има добиено и усмени и писмени предупредувања за опасностите од мисопростол, ризикот од можен неуспех на контрацепција, и опасност за другите жени во репродуктивен период треба на дрога се преземат по грешка.
  • ќе започне Cytotec само на вториот или третиот ден од следниот нормална менструација.

На најдобрите и најбезбедните начин жената да го направите самата абортус до 12 недела од бременоста е со користење на два лекови наречени Mifepristone (исто така познат како абортусот пилула, РУ 486, Mifegyn, Mifeprex), и Мисопростол (исто така познат како Cytotec , Arthrotec, Oxaprost, Cyprostol, Mibetec, Prostokos или Misotrol). Ако живеете во земја каде што нема пристап до безбедна услуги за абортус и вие би сакале да се добие медицински абортус со Mifepristone и Мисопростол, можете да ни Порачајте


Користење Мисопростол (или Cytotec) сам да предизвика абортус ќе биде успешна 90% од времето. Ако не е ефективна прв пат, можете да се обидете повторно по 3 дена. Информациите се заснова на истражување од страна на Светската здравствена организација.
Жените кои живеат во земја во која тие ја имаат можноста да имаат безбеден и легален абортус, треба да се оди на лекар. За абортусот клиники во светот, видете www.womenonwaves.org/article-456-en.html
Некои жени се обидуваат да абортираат со ставање на остри или валкани предмети во утробата или од удирање на стомакот. Ова е многу опасно и никогаш не треба да се направи, бидејќи таму е многу висок ризик од ранување утробата на жената, инфекција, тешко крварење, па дури и смрт.

За многу жени, кој стави крај на бременоста е тешка одлука. Кога жената не може да се разговара за абортус или алтернативи со лекар, ве советуваме да може да разговара за тоа со добар пријател или роднина. Ние силно советува секоја млада девојка да се зборува со нејзините родители или друго возрасно лице, таа верува за нејзината ситуација, својата одлука и постапката за абортус.
Жените кои сме сигурни дека тие сакаат да се стави крај на својата бременост и немаат друг начин да се печати и учат внимателно прв ги инструкциите. Најдобро е да ги дискутираат со еден пријател. Жената никогаш не треба да го направите тоа сами.

Ако имате било какви прашања во врска со овој метод или искуства ќе сакате да ги споделите, по читањето на информациите подолу, пратете е-маил до info@womenonweb.org
Како се еден абортус со Мисопростол работа?

Мисопростол за медицински абортус работи најдобро во првите 12 недели од бременоста. После тоа, постои зголемен ризик од компликации и потребата од медицинска помош. Ако се размислува за користење на мисопростол по 12 недели, ве молиме контактирајте info@womenonweb.org за инструкции; Овие инструкции се за жените кои се 12 недели или порано во бременоста.

Мисопростол предизвикува контракции на матката. Како последица на тоа, утробата протера бременоста. Жената може да се болни грчеви, вагинален загуба на крв, што е повеќе од нормална менструација, гадење, повраќање и дијареја. Постои ризик од тешко крварење за кој една жена ќе мора да се третираат од страна на лекар.
Можноста дека абортусот со Мисопростол ќе биде успешна е 90%. Мисопростол е достапна во аптеките во речиси сите земји.
Искуството и ризикот од абортусот предизвикани од Мисопростол се слични на оние на спонтан абортус.

Спонтан абортус се случува спонтано во 15-20% од сите бремености.

Третман на компликации е иста како и оние од спонтан абортус (абортус). Ако постои проблем, жената секогаш може да оди во болница или кој било лекар. Лекарот ќе ја третираме како да имаше спонтан абортус. Не постои начин на лекар ќе знае дека жената зеде лекови.

Ние сега ќе се обезбедат некои важни информации што секоја жена што мисли за поттикнување на абортус со лекови треба да знаат.
Жената треба да бидете сигурни дека таа е бремена.

Таа може да направи тест за бременост или имаат ултразвук.
Мисопростол треба да се користи само ако жената е 100% сигурни дека таа сака да се стави крај на бременоста.
Жената треба да се обидат да се има ултразвук пред да ја преземе Мисопростол.

Ултразвук покажува дали бременоста е во утробата и должина (број на недели) на бременоста на жената.
Мисопростол не треба да се користи по 12 или повеќе недели од бременоста.

А бременоста на дванаесет недели значи 84 дена (12 недели) по првиот ден на последната менструација. Ако жената мисли дека таа била бремена за повеќе од дванаесет недели, или ако ултразвук покажува ова, ние не советува да се Мисопростол освен ако жената има медицински надзор.
На медицината се уште работи, но ризикот од тешко крварење, тешки болки и компликации се зголеми на повеќе од бременоста трае.
Една жена не треба да прават за абортус сам.

Додека има абортус, важно е да се има некој затвори од страна; ова може да биде партнер, пријател или роднина кој знае за абортусот и кои можат да помогнат во случај на компликации. Откако започнува крварење, некој треба да остане во контакт со жена да биде во можност да им помогне во случај да се појават компликации.
Мисопростол може да се користи без медицински насоки кога една жена нема сериозна болест.

Повеќето болести не се проблем. Некои сериозни болести, како што се, на пример, тешка анемија, може да создаде проблеми, бидејќи на голема загуба на крв кои се вклучени.
Сериозни болести понекогаш причина за легален абортус, дури и во земји со рестриктивни закони.

Не користете алкохол или лекови за време на третманот !!! Жената мора да биде во можност да плаќаат поголемо внимание на она што се случува во нејзиното тело. Ако грчеви се многу болни, таа може да се користи Ибупрофен, или топла вода шише или греење рампа, но никогаш алкохол или дрога.
Мисопростол не треба да се користи кога постои можност за ектопична (или екстра-матката) бременоста.

Ектопична (или екстра-матката бременост) не е во матката (матката). Ектопична бременост може да се открие со тоа што на ултразвук. Тогаш третман од страна на гинекологот е потребно да се осигура здравјето на жената. Ако не се лекува, постои ризик од тешки внатрешно крварење поради пукање на јајцеводот.
Гинеколози ги третираат жените за оваа состојба во сите земји, дури и во земјите каде абортусот е нелегален. Ектопична бременост не може да се третира со Мисопростол.
Мисопростол не треба да се користи ако жената има интра уред на матката (спирала).

Спирала е контрацепција, мал калем од околу 3 см вметнува од страна на лекар во матката за да се спречи бременоста. А жената која има спирала и е бремена мора да има ултразвук направени, бидејќи ризикот од ектопична бременост е повисока. Ако бременоста е во матката, потребно е да се имаат спиралата отстранети пред да го користите прават абортус.
Мисопростол треба да се користи само кога превоз во рок од неколку часа, во болница е можно.

На тој начин, ако се појават компликации, медицинска помош ќе биде во близина.
Мисопростол никогаш не треба да се користи ако жената е алергичен на Мисопростол или било која друга простагландини.

Ова е ретка појава, која една жена ќе бидат свесни за ако таа се користат овие лекови и имале таква реакција порано. Ако никогаш не го користи лекот пред, таа не може да ги искусиле алергиска реакција.
Постои можност дека обидот да предизвика абортус со Мисопростол ќе пропадне.

Шанса дека користењето на Мисопростол ќе предизвика абортус е 90%. Третманот не успеал ако лекови не предизвикува крварење на сите или таму е крварење, но бременост уште продолжува. Жената може да се обидете да го користите лекови повторно по неколку дена, но тоа може да не успеат повторно. Неуспехот може да се должи на лекови се лажни, на ектопична бременост, или поради тоа што 10% од времето, лековите не работат. Постои само во тек на бременоста во 6% од случаите.
Ако повеќе од 14 дена од денот на користење на Мисопростол не се случиле абортус, и ако нема лекар е подготвена да помогне, останува никаква друга опција освен да патуваат во друга земја за да имаат легален абортус, жените контакт на интернет, или за да се задржи бременост.
Постои мала зголемен ризик од дефекти при раѓањето, како што се деформитети на рацете или нозете и проблеми со нервите на фетусот, ако бременоста продолжува по обидот за абортус со овие лекови. Некои лекари може да се разгледа ова како причина за легален абортус, па се обидуваат да се најде еден.
А можно сексуално пренослива инфекција треба да се третира.

Ако постои ризик од сексуално преносливи инфекции (СПИ, исто така познат како сексуално пренослива болест, СПБ), како што се кламидија или Гонореја, ќе се изврши преглед со лекар, така што инфекцијата може да се третира соодветно. Ризикот од таква инфекција се зголемува после силување (во многу земји причина за легален абортус, треба бременоста се случи), или кога некој има секс со непознато лице.
Има нелекувана сексуално пренослива инфекција зголемува ризикот од воспаление на матката и јајцеводите. Како воспаление се нарекува карлична воспалителна болест (PID) или салпингитис или аднекситис.


Како да добијам Мисопростол (можете да нарачате онлајн, исто така ...)

Во некои земји, жените може да се добие Мисопростол во нивните локални аптеки и го користат сам. Но, ако може да се добие помош од жените на веб-тоа е подобро да се направи медицински абортус со Mifepristone и Мисопростол. Тоа е многу поверојатно дека ќе има успешна абортус отколку ако таа го користи Мисопростол сам (98% ефективни со двата лека во споредба со само 90%, со Мисопростол сам).

Некои бренд имиња за Мисопростол се Cytotec, Arthrotec, Oxaprost, Cyprostol, Prostokos и Misotrol. Понекогаш се продаваат преку шалтер без рецепт, или понекогаш ви е потребен рецепт. Тоа е помалку веројатно дека еден ќе треба рецепт за Arthrotec. Една жена, се разбира, исто така, направи свој рецепт (види го примерот подолу)Мисопростол се користи за да се спречи гастрични улкуси.
Cytotec, Cyprostol, Mibetec, Misotrol, и Prostokos се бренд имиња за Мисопростол.
Arthrotec и Oxaprost содржат Мисопростол и пенкилер наречен диклофенак. Тоа се користи за болки во зглобовите, или артритис. Arthrotec е обично поскапи од Cytotec.

- Cytotec (200μg Мисопростол)
- Arthrotec или Artrotec 50 или 75 (200μg Мисопростол)
- Cyprostol
- Misotrol (Чиле)
- Prostokos (25μg Мисопростол) (Бразил)
- Vagiprost (25μg Мисопростол) (Египет)
- Oxaprost 50 или 75 (200μg Мисопростол) (Аргентина)
- Misotac (Египет, Гана, Судан, Танзанија, Уганда, Замбија)
- Mizoprostol (Нигерија
- Misive (Шпанија)
- Misofar (Шпанија)
- Isovent (Кенија, Непал)
- Kontrac (Индија, Демократска Република Конго)
- Cytopan (Пакистан)
- Noprostol (Индонезија)
- Gustrul (Индонезија)
- Asotec (Бангладеш)
- Cyrux (Мексико)
- Cytil (Колумбија)
- Misoprolen (Перу)
- Artrotec (Венецуела, Хонг Конг, Австралија)
(Дури и повеќе брендови: Mibetec, Cytomis, Miclofenac, Misoclo, Misofen, Arthrofen, Misogon, Alsoben, Мишел, Sintec, Gastrotec, Cystol, Gastec, Cirotec, Gistol, Misoplus, Zitotec, Prestakind, Misoprost, Cytolog, GMisoprostol, Mirolut, Gymiso )

За да се добие една од овие лекови, може, на пример, да речеме дека вашата баба има ревматоиден артритис толку сериозно што таа не може да оди на самата аптека, и дека немаат пари да платат за лекар за да се добие рецепти за таблети .

Ако постојат проблеми за да се добие лекови во една аптека, обидете се со друго аптека, или машки пријател или партнер би можеле да имаат помалку проблеми за нивното добивање. Или можеби може да се најде лекар подготвени да им препишат. Обично може да се очекува повеќе среќа во помалите аптеки, кои не припаѓаат на еден синџир.

Понекогаш Cytotec исто така, може да се купи на црниот пазар (места каде што исто така може да се купи марихуана). Сепак обидете се да бидете сигурни дека тоа е навистина е Мисопростол а не лажни таблети или некој друг лек! Види сликата на оваа страница за пример на вистински апчиња.

Жената треба да се купи барем 12 таблети од 200 mcg Мисопростол. Една пилула на Cytotec или Arthrotec треба да содржи 200 микрограми на Мисопростол. Погледни за дозата на Мисопростол на пакувањето, обично на таблети содржат 200 mcg но постојат други дози. Ако апчиња не содржи 200 микрограми на Мисопростол, рекалкулиране на бројот на таблети, така што се користи истиот вкупен износ од Мисопростол.

мисопростол регистрација на сајтот

НАЧИН НА УПОТРЕБА Мисопростол

Во земјите каде абортусот е нелегален, сам Мисопростол може да се користи за да предизвика абортус. Неправилна употреба на Мисопростол може да биде штетно за здравјето на жената !!
Да предизвика абортус, жената мора да се стави 4 таблети од 200 микрограми (вкупно 800 mcg) Мисопростол под јазикот. Не проголта таблети (барем до 30 минути по пуштањето на таблети под јазикот !!)
По 3 часа таа треба да се стави уште 4 таблети на Мисопростол под јазикот.
По 3 часа таа треба да се стави уште 4 таблети на Мисопростол под јазикот повторно по трет пат. Не проголта.

Ако жената користи Arthrotec да предизвикаат абортус, таа треба да ги споделите со 4 таблети се раствораат под нејзиниот јазик, додека надворешниот мантија се раствора (половина час). Таа треба да плукаат на внатрешниот хард таблета. Внатрешниот таблета е диклофенак, пенкилер и тоа е подобро да не се проголта внатрешниот таблети.


Стапка на успех е 90%.

По првата доза на Мисопростол жена треба да очекуваме крварење и грчеви. Крварењето најчесто започнува во рок од четири часа по користење на таблети, но понекогаш подоцна. Крварење често е првиот знак дека абортусот започнува. Ако Абортусот продолжува, крварење и грчеви станат посериозни. Крварењето е често повеќе и потешки од нормалните менструацијата, и не може да има згрутчување. Колку подолго бременоста, на повеќе тешки грчеви и крварење ќе биде. Ако абортусот е завршена, крварење и грчеви се намали. Во моментот на абортусот може да се забележи со врвот на потешки загуба на крв и повеќе болка и грчеви. Во зависност од должината на бременоста, мала бременоста кеса со некои ткиво околу може или не може да се гледа. На пример, ако жената е само 5-6 недели на бременост, нема да има видливи црево. Во девет недели, една жена веројатно може да се најде во црево меѓу крвта.

Ако не се појавува крварење по третата доза, абортусот не се случи и жена мора да го пробате повторно по неколку дена или да патуваат во странство во земјата каде што е правно или обидете се повторно да се најде лекар.

Ибупрофенот е најефективниот пенкилер за грчеви. Вие исто така може да се користат и други лекови против болки како Напроксен и Диклофенак. Ако не може да се добие Ибупрофен, парацетамол или Tylenol (ацетаминофен) или Аспирин (салицилна киселина), исто така, им помогне. За некои жени, дополнително на топла вода шишето на стомакот носи олеснување. Ве молиме да ги прочитате упатствата пациент на пакет на лекови против болки кои ги добивте за максимална доза можете да го користите.
Крварење по абортусот

Крварење продолжува лесно една до три недели по абортусот, но понекогаш пократко или подолго. Тело на секоја жена е различна. На нормалниот менструален период главно се враќа по 4-6 недели.
Изработка на сигурни дека се случиле абортус

Некои жени крварат без абортус. Затоа, важно е дека жената го прави сигурни дека абортусот навистина се случи. Тоа може да потрае 2-3 недели пред тест за бременост станува негативен. Па ако е можно, треба ултразвук направени околу една недела по абортусот да бидете сигурни дека бременоста е завршена. Тоа е нормално за некои крв и ткиво да се уште во матката по 7-10 дена; ова ќе излезе со следниот менструален циклус. Се додека нема температура, болка, тешко крварење или вагинален исцедок, останува во матката не е проблем. .
НЕСАКАНИ ДЕЈСТВА

Најчестите несакани ефекти се гадење, повраќање и дијареја. Една жена може да има некои треска. Овие обично се помалку сериозни ако Мисопростол се користи вагинално.


КОГА да контактирате со лекар или одете во болница
Ако има тешко крварење

Тешко крварење е крварење кое трае повеќе од 2-3 часа и троши повеќе од 2-3 макси санитарни влошки на час. Чувство на вртоглавица или лекомислен може да биде знак на премногу загуба на крв, и тоа значи дека би можело да има опасност за здравјето на жената.

Ако силна крварење не ја намалува по 2-3 часа, тоа би можело да биде знак на нецелосен абортус (остатоци од бременоста се уште е во утробата), која треба лекување. Ова може да се случи неколку часа по земањето на Мисопростол но, исто така, две недели или повеќе по абортусот.

Во овој случај жената треба да одат до најблиската болница или лекар за да побара помош.

Во земјите каде абортусот е кривично дело, лекари или медицински сестри понекогаш се откаже од жените кои се обиделе абортус на полицијата. Ние препорачуваме, ако е можно, да се најде лекар жената верува.

Во земјите каде што жените можат да бидат кривично гонети за да има абортус, тоа не е неопходно да му кажете на медицинскиот персонал дека еден се обиде да предизвикаат абортус, една, исто така може да се каже еден имаше спонтан абортус. На лекар не може да се види разликата. На третман е, исто така, на истиот. Лекарот ќе направи дилатација и киретажа (D & C) или вакуум аспирација да го испразните матката.
Лекарите имаат обврска да им помогне во сите случаи.
Ако се појави треска

Треска се нормален пропратен ефект на Мисопростол како и некои покачување на телесната температура. Меѓутоа, ако жената има треска (> 38 Целзиусови степени) за повеќе од 24 часа, или, ако таа има треска на повеќе од 39 степени, контактирајте со лекар, бидејќи може да има инфекција како резултат на непотполна абортус дека треба лекување (со антибиотици и / или вакуум аспирација).
Ако Мисопростол не работат

Кога Мисопростол не предизвикува никакви крварење или пак да имаше малку крварење но бременост продолжува, тоа значи дека абортусот не се случи. Постои мала зголемен ризик од дефекти при раѓањето, како што се деформитети на рацете или нозете и проблеми со нервите на фетусот, ако бременоста продолжува по обидот за абортус со овие лекови. Поради овој мал ризик од дефекти при раѓањето, вакуум аспирација треба да се направи ако жената нема да има абортус спонтано по преземањето Мисопростол.
Може да се каже, кој мислите дека сте имале спонтан абортус. Во земјите каде што жените можат да бидат кривично гонети за да има абортус, тоа не е неопходно да му кажете на медицинскиот персонал дека сте се обиделе да предизвикаат абортус, можете исто така да се каже дека имаше спонтан абортус. На лекар не може да се види разликата.

Ако абортусот бил некомплетен, можеби ќе треба дилатација и киретажа (D & C) или вакуум аспирација, за време на кој лекар ќе го отстрани останатото ткиво од матката.
ЗА ИДНИНАТА

Се добие добар контрацепција за да се спречи нова несакана бременост.
Спирала може да се вметнат од страна на лекар веднаш штом крварење заврши и тест за бременост е негативен, или кога на ултразвук покажува празен матката.
Орални контрацептиви може да се зема еднаш крварењето е завршена, како и, но тие нема да бидат целосно безбедни во текот на првиот месец. Користете дополнителни контрацептивни средства, како што се кондоми за дополнителна заштита во текот на првиот месец.

Ако имате било какви прашања во врска со овој метод или искуства ќе сакате да ги споделите, пратете е-маил до info@mtpkits.com

Не клиентот коментари за миг.

 

No customer comments for the moment.

Write your review

Cytotec

Cytotec

Мисопростол (Cytotec) се користи за да се спречи гастрични улкуси.


Cytotec, Cyprostol, Mibetec, Misotrol, и Prostokos се бренд имиња за Мисопростол.
Arthrotec и Oxaprost содржат Мисопростол и пенкилер наречен диклофенак. Тоа се користи за болки во зглобовите, или артритис. Arthrotec е обично поскапи од Cytotec.

 

Write your review