Strattera Цела големина

Strattera

Strattera

Купи Strattera | 10% попуст | Подреди Сега

Strattera е пропишана за лекување на дефицит на внимание поради хиперактивност.

 

Повеќе детали

  • 10mg
  • 18mg
  • 25mg
  • 40mg
  • 60mg
  • 80mg

Достапност: Now in Stock

2399 примероци на располагање

30 other products in the same category:

Претходно
Следно

Купи Strattera, Побарувања atomoxetine за лекување на АДХД


Општа употреба
Strattera се состои од atomoxetine HCl, инхибитор на индустријата реапсорпција селективен норепинефрин на пресинаптичката норепинефрин вектори навикнати да се третираат пореметување дефицит на внимание (Внимание дефицит хиперактивност растројство). Манифестации на Внимание дефицит хиперактивност растројство откриени во неколку општествена атмосфера вклучуваат недоволна концентрација, расеаност, прекумерна uneasyness, импулсивност, дезорганизираноста, uneasyness, заедно со други слични однесување нарушувања.

Дозирање и насока
Оди на неколку пати на ден, без или со храна. Оди напред и да ги капсули целина, не ги кршат и посипете на храна. Ако Strattera треба да се укинат, тоа не треба постепено намалување на дозата. Предложената почетна доза во младите, адолесценти и возрасни прозорци со телесна тежина над 70 kg е 40 mg. Тоа треба да биде подигната на некои терапевтска дневна доза од 80 mg не порано од 72 часа. Кога знаци и симптоми не се подобри максимална дневна доза на Strattera може да се воздигнат до максимална дневна доза од 120 mg не порано од 2-4 дена по почетокот на третманот. Земете само како што е препорачано, бидејќи на вашиот лекар, не се многу повеќе од лекови од вашиот лекар предложи.

Заштитни мерки
Кажете му на вашиот лекар за оние кои имаат висок крвен притисок, тахикардија, кардиоваскуларни или цереброваскуларни нарушувања на циркулацијата, наследни срцева маана, коронарна срцева, кардиоваскуларни болести, ритам болест на срцето, висок или низок крвотокот притисок, срцев удар пред не толку долго време, или поседуваат состојба која може да предизвика артериска хипотензија. Информирајте го вашиот лекар за оние кои имаат заболувања на црниот дроб, високи или ниски крвотокот притисок, проблеми со моча, како и биполарна болест, ментална болест, психотични нарушувања, депресија, или обид некогаш самоубиство. Тоа не е познато како лекови можат да влијаат на развојот на фетусот така Strattera треба да се даде на жените кои се бремени само кога е можно искористат предностите од него употреба надминува можните ризици.

Препорачливо ограничувања
Strattera е контраиндициран во рамките на пациенти кои истовремено се третираат со МАО инхибитори (Pirlindole, metralindol, моклобемид, Nialamide) и во рок од четиринаесет дена од третманот со МАО беше запрен, луѓето со затворање-позиција глауком, преосетливост кон лекот.

Генерички Strattera Несакани ефекти
Несакани реакции на Strattera вклучуваат алергија знаци и симптоми (коприва, осип, отекување на лицето, едем), ксеростомија, намален апетит, гадење, проблеми со стомакот, повраќање, зашеметеност, замор, промени во расположението, проблеми да одат на спиење, зашеметеност, тешкотии peeing и сексуалната несакани ефекти. Повеќе тешки несакани ефекти, кои можете едноставно треба да се пријави за веднаш за вашиот лекар кога ќе станат досадни се брза или нерамна срцеви отчукувања, нелагодност во градите, отежнато дишење, чувство лекомислен или несвестица, ниска температура, темна урина, глина боја столици, жолтица, покачена крвотокот притисок, намален моча или анурија.

Интеракции
Лековите не може да се ко-дава со МАО инхибитори, одмор помеѓу вашиот последен МАО инхибитори доза на пример Nardil (фенелзин сулфат) и Parnate (транилципромин сулфат) и администрација на Strattera треба да биде најмалку четиринаесет дена долга. Флуоксетин (Прозак), пароксетин (Paxil), квинидин, може да incrase крвотокот количини на Strattera поради инхибиција од црниот дроб ензим кој ги отстранува atomoxetine во телото. Кажете му на вашиот лекар за сите лекови и билни предмети ќе ги користат, вклучувајќи Albuterol (Proventil, Ventolin), bupropion (Wellbutrin, Zyban), циметидин (Tagamet), амиодарон (Cordarone, Pacerone), целецоксиб (Celebrex), метадон (Methadose, Dolophine), кинидин (Quinidex, Cardioquin, Quinaglute), доксорубицин (адриамицин), ранитидин (Zantac), тербинафин (Lamisil), метоклопрамид (Reglan), ритонавир (Norvir).

Пронајдениот доза
Треба да не се сеќавам да се разгледа вашата доза со текот на времето, тоа се молам, во моментот кога ќе се сеќавам. Но, не се, ако тоа е минато предалеку или време за претстојниот доза е во рамките на некое време. Не земајте двојна доза на лекот или дополнителни дози од него. Земи си обично доза следниот ден во рамките на истата редовно време.
 
Предозирање
Речиси сите пријавени Strattera предозирање ефекти беа умерени. Тие приклучи тахикардија и ксеростомија, повлекување доведува до конвулзии, АДХД, нарушувања во однесувањето, поспаност или вознемиреност, желудец, мидријаза (прекумерен дилатација на ученик), заматен вид, поспаност, и брзо чукање на срцето.

Складирање
Да се чува на собна температура од 20-25 C (68-77 F). Продавница од влага, топлина и сончева светлина. Тоа не е предложено да се задржи во внатрешноста на бања и места достапни за децата.
 
Општи услови
Ние нудиме само општи информации за лекови која не ги покрива сите правци, можно интеграции дрога, или заштитни мерки. Информации за да започне не може да се користи и за само-лекување и само-дијагноза. Било кој вид на упатство за пациентот треба да бидат договорени заедно со вашиот лекар или лекар агент одговорни за ситуацијата. Ние отфрла цврстина за овие детали и тој може да содржи грешки. Ние не сме одговорни за директни, индиректни, специјални или било која друга индиректна штета како последица на тоа корисно од информациите на оваа веб-страница и за ефектите од само-лекување.


Купи Strattera, Побарувања atomoxetine за лекување на АДХД

Не клиентот коментари за миг.

 

No customer comments for the moment.

Write your review

Strattera

Strattera

Strattera

Купи Strattera | 10% попуст | Подреди Сега

Strattera е пропишана за лекување на дефицит на внимание поради хиперактивност.

 

Write your review