Категории

Производители

брендови

Birth Control

Билтен

NuvaRing Цела големина

NuvaRing

NuvaRing

Nuvaring Онлајн | 10% попуст најдобра цена

Nuvaring контрацепција прстен е флексибилен пластичен прстен, кој се вметнува во вагината, како средство за контрацепција или контрацепција. Nuvaring работи со ослободување на континуирана ниска доза на два хормона: естроген и прогестин. Откако вметнат, тоа може да се користи за три недели во континуитет.

 

Повеќе детали

nuvarng

28 примероци на располагање

$36.00

Посебна понуда Посебна понуда!

$36.00 за 3 Rings

» Додади на мојата листа на желби

30 other products in the same category:

Претходно
Следно

Nuvaring: Работни механизми

Nuvaring спречува овулацијата како и секој друг метод на контрацепција од страна на ослободување на два хормони како што е споменато погоре. Друг механизам акција на Nuvaring е инхибиција на пенетрација на сперма со менување на цервикалниот мукус. Прстенот ослободува 120 мг на прогестин (етоногестрел) и 15 мг на естроген (етинил естрадиол) за секој ден од неговото користење. Прстенот се користи за период од три недели, а потоа отстранета од една недела, за време на кој жената го доживува својот менструален циклус. Оваа пауза од една недела е сличен на недела плацебо на инертен таблети во постапката на контрола на раѓањето на орални контрацептиви.


Nuvaring: Дозирање формат

Nuvaring е лесен, удобен и еднаш-а-месец само-администрира метод на контрацепција што мора да се само вметнува во вагината еднаш месечно. Ако е вметната со внимание и во соодветна позиција, тоа не им дозволува на лице дури и да ја почувствува. И дури и ако тоа се чувствува, луѓето не се противат на ист како што беше сосема удобно. Заедно со се флексибилни, исто така, нуди во корист на одржување на контрола на раѓањето приватна работа.


Nuvaring: Мерки на претпазливост.

Пушењето треба да се избегне со користење на жените Nuvaring. Исто така, жените кои се срцевите болни, пациентите на крвниот притисок и имаат симптоми на невролошки нарушувања, исто така, мора да бара консултации нивниот лекар пред да го користите Nuvaring. Бремени жени или жени кај кои постои сомневање бременост исто така мора да се избегне со користење Nuvaring. Жени се алергични на сите компоненти на Nuvaring исто така треба да се избегне неговата употреба.


Nuvaring: Несакани ефекти

Корисниците на Nuvaring искуство нема или многу ретки несакани ефекти со употреба на прстенот. Ретко се случуваат несакани ефекти се: главоболка, гадење, респираторни инфекции, воспаление на синусите, промени во тежината, итн Кога корисниците се доживее овие несакани ефекти, тие мора веднаш да се консултираат со лекар за да се провери дали користењето на nuvaring е погодна за нив, како на нивните медицински историја.

Не клиентот коментари за миг.

 

No customer comments for the moment.

Write your review

NuvaRing

NuvaRing

NuvaRing

Nuvaring Онлајн | 10% попуст најдобра цена

Nuvaring контрацепција прстен е флексибилен пластичен прстен, кој се вметнува во вагината, како средство за контрацепција или контрацепција. Nuvaring работи со ослободување на континуирана ниска доза на два хормона: естроген и прогестин. Откако вметнат, тоа може да се користи за три недели во континуитет.

 

Write your review