Категории

Производители

брендови

Birth Control

Билтен

Cipla MTPill (200 mg) Цела големина

Cipla MTPill (200 mg)

Cipla MTPill (200 mg)

Размислете за купување сега | Купи Cipla MTPill 200 mg |

А MTPill содржи една таблета од 200 mg Mifepristone и четири таблета од 200mcg Misoprostone.

 

Повеќе детали

MTPILL

Достапност: Now in Stock

485 примероци на располагање

Само online

$125.00

Посебна понуда Посебна понуда!

$125.00 за 1 Kit

» Додади на мојата листа на желби

наслов од (кол.) попуст
Cipla MTPill (200 mg) 4 -20%

21 other products in the same category:

Претходно
Следно

Овој лек е комбинација на две други лекови наречени Mifepristone и Мисопростол. Mifepristone делува како дрога анти-хормон кој помага да се запре ефекти на прогестерон. Тоа се користи за терапевтски извршување на бременоста. Мисопростол е успешен начин за зголемување на контракциите на матката. Mifekit - MTPill е ефикасен за избегнување на бременост повеќе време. Мора да научат соодветен режим на користење на овој комплет од вашиот лекар. Жените може да се купи Mifekit од тука по многу поволни цени. СОСТАВ А пакет на MTPill содржи 5 таблети - 1 таблета од Mifepristone ... 200 mg 4 таблети на Мисопростол ... 200 mcg ДОЗИРАЊЕ И НАЧИН НА MTPill (Мисопростол + Mifepristone) уредот е комбинација на две лекови особено се користи за медицински абортус / престанок на интраутерина бременост до 63 дена на оплодување. За целите на овој третман, бременост датира од првиот ден на последната менструација во претпоставената 28 дена циклус со овулацијата се случува во средината на циклусот. Тоа е препорачливо да се обратите за клиничко испитување за да се знае колку време на бременоста, ова може да се утврди од менструалниот историја.

Дозирање

MTPill (Мисопростол + Mifepristone) уредот е комбинација на две лекови особено се користи за медицински абортус / престанок на интраутерина бременост најмногу до 63 дена од оплодувањето. За целите на овој третман, бременост датира од првиот ден на последната менструација во претпоставената 28 дена циклус со овулацијата се случува во средината на циклусот. Тоа е препорачливо да се обратите за клиничко испитување за да се знае колку време на бременоста, ова може да се утврди од менструалниот историја. Дозирањето е mifepristone 200 mg орално следи 1-3 дена подоцна од страна на мисопростол 800 mcg (4 таблети од 200 mcg) вагинално. На мисопростол може да се дава од страна на лекарот или само-спроведено од страна на жена. За жените во 49-63 дена од оплодувањето, ако абортус не се случиле 4 часа по земањето на мисопростол, една доза од мисопростол 400 mcg (2 таблети од 200 mcg) може да се администрира вагинално или усно (во зависност од изборот и количината на крварење ). Пациентот треба да се врати за посета follow-up околу 14 дена по администрација на mifepristone. Оваа посета е многу важно да се потврди со клинички преглед или ултрасонографски скенирање дека дошло до целосен прекин на бременоста. Пациентите кои имаат постојан бременост во оваа посета има ризик од фетални малформации како резултат на третманот. Хируршки престанок се препорачува да управуваат со неуспеси третман медицински абортус.

Како да го користите?

Подолу MTPkits е ставање на мал чекор кон обезбедување на информации за MTP комплет. Оваа информација ќе ви помогне да одговори на некои од најчестите прашања во еден би можеле да имаат врска со медицински абортус. MTPill треба да се користи само за да го прекине бременоста до 9 недели (63 дена) .MTPill не треба да се препорачува за прекинувам подоцнежна бременост.

А MTPill содржи една таблета од 200 mg Mifepristone и четири таблета од 200mcg Misoprostone.

  • Day1. Една таблета од Mifepristone да се зема орално, (и по 2 дена)
  • Day3. Четири tabletof Misoprostone треба да се вметнат вагинално. (Продолжение по 10 дена)
  • Day14. Folow-up посета на клиниката за dostor е. За да бидете сигурни дека абортусот е завршена, тоа е важно да се има преглед about2 недели.


По медицински абортус постојат неколку очекуваниот исход: -

1. Крварење: вагинално крварење за време на абортусот е нормално. Крварењето може да варира, некои жени крварат за долг период на време и некои може да крварат помалку. Крварење по медицински абортус може да трае за период до 9-13 дена. Ова се гледа дека многу жени помине згрутчување на крвта.

2. Да се побара лекар ако имате малку или без крварење за 4 часа по земањето на последната таблета.

3. Исто така, ако имате тешко крварење дека речиси се апсорбираат преку рампа во еден час или помалку за два или повеќе часа во ред.

4. Ако имате постојана и континуирана крварење како период или потешки за повеќе од две недели.

5. Ако се поминува згрутчување на крвта поголема во големина тогаш нормално згрутчување праша за совет од вашиот лекар.

6. Грчеви: Може да се доживее тешка благи грчеви за неколку дена, за време и по абортусот. Додека минувал згрутчување на крвта, грчеви се често повеќе Север. Понекогаш грчеви се чувствува во долниот дел на грбот или надолу бутовите. Може да има некои болка убиец за истата.

7. Треска: Треска е пропратен ефект, што се гледа, додека со користење на овој лек за абортус. Можете да ги преземат помош со вашиот лекар ако треска продолжува повеќе од еден ден е повисока од 100 * F.

8. Постојат многу физички и емоционални промени како по ефект за користење MTPill за медицински абортус; како градите непријатност (болка во градите или некако тешка) ова е да заминам во рок од една недела; Гадење; Замор; Емотивна промена;

Постојат многу услови за користење MTPill:

1. Прашајте го вашиот лекар за совет ако крвна група е Rh негативна, најважно е фактот дека еден треба да се разговара со лекар. Вашиот лекар може да советува инјектирање на Анти D за да се спречи компликации во иднина бременост.

2. Ако сте доењето

3. Ако се земе некои други лекови

4. Ако имате било какви алергии.

Може да се започне нивната редовна дејност, по соодветен одмор за прв 24hours по абортус. Повеќето жени се во можност да се врати во својата нормална активност следниот ден. Тоа е препорачливо да се избегне напорни вежби како џогирање, возење на велосипед, аеробик и кревање на тешки предмети за минимален период од две недели. Сексуален однос не се препорачува додека не запира крварењето.

Не земајте MTPill ако: 1. Не се дефинитивно бремена. 2. Имате IUCD (за контрацепција уред стави во матката). Мора да се земе пред да го користите MTPill. 3. Вашиот лекар ви кажал дека имате бременост надвор од матката. 4. Ако имате хронична адренална инсуфициенција. 5. Ако имате тенки крвта или да ве однесе лекови да се тенки ви крв. 6. Ако сте алергични на Mifepristone, Мисопростол или лекови кои содржат Мисопростол.

Како што не постои сигурен пат по абортус, може да забремени уште 4-6 недели; пост абортус; ова може да ви попречи здравје, а со тоа ќе треба да се користи некои метод за контрола на раѓањето.

Методи за контрола на раѓање треба да се започне веднаш штом ќе се утврди дека бременоста е прекинат. Избегнување на сексуален однос е најпосакувана или на друго место кондоми може да се користи до крварење запира.

Ако сеуште сте бремени, можете да изберете за опциите што ги имате, вклучувајќи хируршка процедура да се стави крај на бременоста. Постојат шанси дека може да има вродена мана, ако бременоста не е завршена.

Ако сакате да знаете повеќе можете да не контактирате, Ви благодариме Buymtpkits - MTPkits тимот

Не клиентот коментари за миг.

 

No customer comments for the moment.

Write your review

Cipla MTPill (200 mg)

Cipla MTPill (200 mg)

Cipla MTPill (200 mg)

Размислете за купување сега | Купи Cipla MTPill 200 mg |

А MTPill содржи една таблета од 200 mg Mifepristone и четири таблета од 200mcg Misoprostone.

 

Write your review